Yksilöllisen hyvinvointivalmennuksen lisäksi järjestän hyvinvointiin liittyviä kursseja, retkiä, luentoja, tyhy-päiviä ja tapahtumia. Katso tulevat kurssit ajankohtaista-osiosta. Myös yrityksille, seuroille, kaveriporukoille ja polttareihin. Ota yhteyttä niin räätälöin teille sopivan kokonaisuuden!

 
 

Yksilöllinen hyvinvointivalmennus

Hyvinvointivalmennus pohjautuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan. Tarkoitus ei ole hyvinvoinnin hetkellinen suorittaminen vaan asteittainen, pysyvään muutokseen tähtäävä elintapamuutosprosessi. En anna sinulle valmista ohjelmaa, sillä ei ole olemassa pikaratkaisua hyvinvointiin. Tuen, haastan ja opastan sinua eteenpäin. 

Saat työkaluja oikean suunnan löytämiseen ja uusien toimintatapojen kokeilemiseen. Elämän ei kuuluisi vieriä hallitsemattomasti ohi vaan siihen pystyy vaikuttamaan. Lähdemme yhdessä hakemaan sinun tavoitteiden mukaista polkua kohti hyvinvointia. Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa? Missä sinä haluaisit olla esimerkiksi vuoden päästä? Miksi muutos on vaikeaa ja miten siinä voi silti onnistua?

Hyvinvointivalmennus sisältää

  • Henkilökohtaista valmennusta, tukea ja sparrausta

  • Omien tavoitteiden ja toiveiden työstämistä

  • Omien arvojen pohtimista sekä niiden merkityksen ymmärtämistä

  • Omien arvojen mukaisen elämän suunnittelua

  • Työkaluja, tehtäviä ja tukea muutosprosessiin

Valmennus tapahtuu videopuhelun välityksellä, joten se voidaan toteuttaa riippumatta siitä, missäpäin Suomea tai maailmaa olet.

Hyvinvointivalmennus.jpg

 

Hyvinvointiworkshopit

Workshopeissa tärkeänä elementtinä on yhdessä kokeminen ja tekeminen. Asiat jäävät paremmin mieleen kun pääsemme heti kokeilemaan opittuja taitoja käytännössä. Haluan innostaa, motivoida ja tuoda uusia näkökulmia ihmisten arkeen. Hyvinvointi on mielenkiintoinen matka kohti parempaa oloa ja energisempää arkea.

Alla on esimerkkejä workshopeista ja kursseista, joita olen ohjannut. Kysy lisää näistä kursseista tai kerro mikä sinua kiinnostaisi!

 

Smoothie workshop

Herkulliset ja terveelliset smoothiet ovat täynnä vitamiineja ja virkistävää energiaa.

Workshop alkaa teoriaosuudella, jossa keskustellaan ravitsemuksen vaikutuksista hyvinvointiin ja arjessa jaksamiseen. Syvennytään terveellisen välipalan, smoothien, tekoon. Mitä smoothieen voi ja kannattaa laittaa, jotta nälkä pysyy kurissa ja verensokeri tasaisena? Käydään läpi raaka-aineiden terveysvaikutuksia ja miten niistä rakennetaan tasapainoinen smoothie, joka sekä maistuu että tekee meille hyvää. Valmistetaan yhdessä neljä erilaista smoothieta, maistellaan ja keskustellaan resepteistä. Osallistujat saavat smoothie-reseptit mukaansa. 

Smoothieworkshopjpeg
Paljon hyviä vinkkejä smoothien “rakentamiseen” itselle tuntemattomista raaka-aineista. Lisäsi ravintotietouttani.
Plussaa oli se, että Mimmi puhui maalaisjärjellä ymmärrettävästi ja muutenkin suhtautuminen ei ollut mitenkään “tiukkapipoista terveyssaarnaa”.
Itselle tosi hyvä tilaisuus - tuli kaivettua blender kaapista ja nyt olen tehnyt smootheja joka päivä.

 

Villiyrttikurssi

Tunnistatko nokkosen? Mihin vuohenputkea voi käyttää? Mitä terveysvaikutuksia kuusenkerkällä on?

Tule mukaan oppimaan kasvien tunnistamisesta, poimimisesta ja hyödyntämisestä ruoanlaitossa sekä kauneudenhoidossa. Villiyrttien runsailla terveyshyödyillä voi täydentää omaa ruokavaliota ilmaiseksi ja samalla luonnosta nauttien. Hortoilu, eli villiyrttien poimiminen on stressiä alentavaa luontoliikuntaa, joka on hyvää vastapainoa kaupungin ja työelämän kiireelle. Käymme läpi minkälaisia mahdollisuuksia jokaisenoikeudet mahdollistavat meille lähiluonnossa. Päätämme retken evästaukoon, jossa on tarjolla pientä villiyrteistä valmistettua välipalaa. Osallistujat saavat kirjalliset muistiinpanot yleisimmistä villiyrteistä. Mimmillä on luonnonyrttineuvojan pätevyys.

Villiyrttikurssi.jpg
Asiantunteva opastaja, hyvä materiaali, helppo soveltaa käytäntöön. Innostuin!
Sopivan pituinen kurssi – oppimista kaikilla aisteilla! Ohjaus oli ytimekästä, paljon asiaa, sopivasti tietoa. Kurssilaisten mielenkiinto ei herpaantunut missään vaiheessa. Oli kiinnostavaa myös maistaa yrttilevitteitä.
Hyvin suunniteltu: kaikki kirjallisen materiaalin villiyrtit löytyivät lähietäisyydeltä

 

Selkä kuntoon - kurssi

Mihin hyvä ryhti on kadonnut?

Viiden kerran kurssin tavoitteena on oppia hoitamaan omatoimisesti selkää omien tuntemusten ja oikeiden liikkeiden avulla. Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoitteita pienryhmässä. Yksinkertaisten, mutta tehokkaiden liikkeiden avulla harjoitetaan mm. kehon asennonhallintaa sekä selkää tukevia lihaksia. Kurssilaiset saavat kirjallisen harjoitusohjelman.

Selkä kuntoon.jpg
Mimmi oli suunnitellut kurssikerrat loistavasti. Teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa
Hyvin rakennettu kurssi perusasioiden ympärille. Harjoitukset olivat sopivan yksinkertaisia ja motivoivia ja sain oivalluksia arkeen. Mimmi oli mukava ja osaava ohjaaja
Harjoitukset erittäin hyvät, uutta ja vanhaa. Luennot selkeitä- Innostava vetäjä.

 

Niska kuntoon - kurssi

Hartiat jumissa ja päätä särkee?

Viiden kerran kurssilla opit tunnistamaan niska-hartiaseudun kuormitustekijät ja haitalliset liikemallit. Käymme läpi niskalle suunnattuja fysioterapeuttisia harjoituksia, joilla pystyt itse vaikuttamaan ja ehkäisemään niskakipuja ja hartioiden jännitystiloja. Jokainen kokoontumiskerta sisältää lyhyen teoriaosuuden ja käytännön harjoituksia pienryhmässä. Osallistujat saavat kirjallisen harjoitusohjelman.

NIskakipu.jpg
Teoria ja käytäntö sopivasti yhdistetty. Liikkeet tuli s-postiin tunnin jälkeen, joten kotiharjoittelu on helppoa. Mimmi on tosi asiantunteva ja innostava ohjaaja.
Hyvin valitut harjoitukset. Liikkeet ohjattiin selkeästi ja tehtiin rauhallisesti.
Mimmi on todella hyvä kouluttaja. Sain paljon uutta ymmärrystä ja käytännön vinkkejä + liikkeitä.


Luennot

Luennoin hyvinvointiin liittyvistä aiheista sekä etätapahtumissa että fyysisesti paikan päällä. Alla on listattu esimerkkejä luentojen aiheista. Sisältö sovitetaan aina tilaajan toiveiden mukaiseksi. Kysy lisää näistä tai kerro mikä olisi sinun työyhteisöllesi hyvä luennonaihe.

 

Liikuntaa lääkkeeksi

Ihmisen keho tarvitsee liikettä pysyäkseen toimintakykyisenä ja terveenä. Lääkkeet eivät korvaa liikettä mutta monissa tilanteissa liike voi korvata lääkkeitä. Luennolla käymme läpi liikuntalääkkeen hyötyjä, annostelua ja toteutustapoja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Liikunta palautumisen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukena

Arjessa on jatkuvasti sekä kuormitusta lisääviä että vähentäviä tekijöitä. Mitä työpaikalla ja vapaa-ajalla olisi hyvä huomioida, jotta kuormituksen ja palautumisen tasapaino säilyisi? Mitkä ovat palautumisen tavalliset kompastuskivet? Miten liikunta vaikuttaa palautumiseen?

Istumisen vaikutus terveyteen

Minkälaisia haasteita pitkäkestoinen istuminen aiheuttaa keholle ja miten voimme ennaltaehkäistä ongelmien syntymisen? Miten tauottaa istumista, mitkä täsmäliikkeet helpottavat istumisen tuomia lihaskireyksiä? Luento voi sisältää lyhyen yhteisen taukojumpan.

Unen ja rentoutumisen vaikutus hyvinvoinnille

Elämme hektisessä yhteiskunnassa ja kiireen tunne on lisääntynyt. Olemme jatkuvasti menossa emmekä malta pysähyyä ja rauhoittua. Moni meistä nukkuu liian vähän ja heikkolaatuista unta. Miten nämä vaikuttavat hyvinvointiimme ja mitä voimme tehdä ongelmien ennaltaehkäisemiseksi? Mitä kehossa tapahtuu kun rentoudumme ja miksi se on tärkeää?

Nivelystävällinen luontoliikunta

Luontoliikunnassa yhdistyvät luonnon sekä liikunnan terveyshyödyt. Miten luonnossa oleskelu vaikuttaa hyvinvointiimme ja miten voisimme tuoda luonnon osaksi meidän arkea, myös kaupungissa? Minkälainen rooli liikunnalla on nivelien terveydelle ja toisaalta miten voimme harrastaa liikuntaa nivelkivuista huolimatta?

Niskahartiavaivojen yleisimmät syyt, oireiden itsehoito ja ennaltaehkäisy

Selkä- ja niskakivut ovat yleinen sairaslomien aiheuttaja. Mistä kivut johtuvat ja miten voimme omilla arkivalinnoilla ennaltaehkäistä ongelmien syntymisen? Mikä on hyvä (työ)ergonomia ja miksi se on tärkeää? Luento voi sisältää lyhyen yhteisen taukojumpan.

Seniorin selkä

Ikääntyminen vaikuttaa selän hyvinvointiin ja tuo usein mukanaan suurentuneen riskin selkäkivuille. Mitkä ovat yleisimmät selkäongelmat ikääntyneillä ja miten niitä voi ennaltaehkäistä? Miten selkäkipuja voi itse lievittää, ja milloin olisi syytä hakeutua lääkäriin? Tietoa, käytännön vinkkejä ja rohkaisua aktiiviseen arkeen.